CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2015

De CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2015, de grootste beurs ter wereld voor campers, caravans en toebehoren, heeft de stoutste verwachtingen overtroffen door duidelijk meer bezoekers aan te trekken dan vorig jaar. Directeur Schäfer, van de Messe Düsseldorf, maakt de balans op: “We zijn natuurlijk heel blij dat we met 202.000 bezoekers een nieuw record gevestigd hebben”. Bekijk ook de foto’s.

“De bezoekers van de Caravan Salon in Düsseldorf waarderen het feit dat ze op deze beurs alle innovaties uit de branche en een volledig overzicht over de markt van kampeermiddelen vinden.” Het publiek dat de beurs bezocht, was opnieuw heel internationaal en de exposanten waren blij met de hogere verkoopcijfers. Directeur Schäfer: “Dit jaar had 55 procent van de bezoekers concrete plannen voor een aankoop. Dat is goed nieuws, omdat deze beurs als een trendmeter voor het komende seizoen geldt.” Er zijn meer dan 70.000 overnachtingen geteld in Caravan Center, het beurseigen kampeerterrein. Ook dat is een record !

Het grotere aantal bezoekers liet zich ook voelen bij de accessoires met segmenten als tenten, vouwcaravans, campingaccessoires, producten voor outdoor en voor de vrije tijd. Ook die stands kregen meer bezoekers. Messe Düsseldorf is erin geslaagd om de mensen in de weekends, maar vooral ook op weekdagen massaal naar de beurs te lokken. Op de dag voor professionals waren er opvallend veel internationale handelaren aanwezig, vooral uit Nederland, Groot-Brittannië, Azië en Scandinavië.

De 55e editie van de CARAVAN SALON DÜSSELDORF vindt van 26 augustus (dag voor de professionals en de media) tot 4 september 2016 plaats.