Dag 22 Thorghatten Noorwegen – Kjelstad Noorwegen (±460 km)

Als we opstaan is de tent bevroren. Het is waterkoud en de lucht bevat zoveel vocht dat we nat worden als we bewegen. Dat vocht vriest ook vast op de tent.

Dus maar snel ingepakt en na lang soebatten zien we af van een beklimming van Thorgatten. Helemaal die berg op voor een fotootje in dat gat zien we niet zitten na de inspannenden rit van gisteren. Vandaag moeten we weer eens flink kilometers maken om de toeristische gebieden rond ‘de Trol’ niet te hoeven overslaan. Eerst rijden we via de 811 naar het noorden om de landtong van Thorgatten te kunnen verlaten. Daarna een stukje over de 17 en vervolgens via weg 76 op de E6 aan. De 76 is een sfeervol smal rustiek weggetje, een karrenspoor over de oevers van de fjorden.

We doen weer prachtige plekken aan en ondanks de bewolking zit opschieten er niet in. Aan het eind van weg 76 vinden we een paar borden die naar grotten verwijzen, maar de grotten zelf kunnen we niet vinden. Op de E6 is het een stuk drukker dan een aantal dagen geleden. We komen ook veel andere nationaliteiten tegen. Langs de weg is nu alles groen en het staat vol bloemen. Omdat we hier eerder waren is het verschil heel erg duidelijk. Of we zo vanuit de winter de zomer binnen rijden. Pas na Trondheim gaat het gas er af. Bij Kjelstad camping in…; juist. Toeristen zijn er nog niet, alleen een stelletje dat een hutje gebruikt om er een uurtje van bil te gaan. We eten gebakken aardappelen en een blikje groente.