Welfingstrjitte 58 luchtfoto Wijnjewoude SERV-Media

SERV-Media Welfingstrjitte 58 Wijnjewoude

Welfingstrjitte 58.

Welkom bij SERV-Media Welfingstrjitte 58 Wijnjewoude. Op dit adres in Wijnjewoude is SERV-Media gevestigd. Onderdeel van SERV-Media zijn Disklokshop.nl en Disklokshop.com, ook te vinden via de websites Disklok.nl en Disklok.shop. Andere via het internet op Welfingstrjitte 58 Wijnjewoude genoemde bedrijven zijn daar niet meer gevestigd.

Zoek je contact met SERV-Media, Disklokshop of Wim en Ans de Roos, klik dan even op de contactpagina van SERV-Media.

Wijnjewoude (Fries: Wynjewâld)

Wijnjewoude is een dorpje in de gemeente Opsterland, in de noord-Nederlandse provincie Friesland.

Het ligt enkele kilometers ten zuidoosten van Drachten en ten noordwesten Oosterwolde, tussen Hemrik en Bakkeveen in. Het dorp telde in 2021 2.055 inwoners. Onder het dorp vallen ook de buurtschappen Klein Groningen, Moskou (deels), Petersburg (deels), Sparjebird (deels) en Wijnjeterpverlaat.

Het dorp is in 1974 ontstaan door de samenvoeging van de dorpen Wijnjeterp en Duurswoude. Wijnjewoude is een samentrekking van de twee plaatsnamen. De twee voormalige dorpen behoorden tot de oudere bewoonde plekken van de gemeente. De plaatsen stammen al uit de 13e eeuw, oorspronkelijk als boerennederzettingen gevestigd op de zandrug ten zuiden van de rivier de Boorne (Koningsdiep geheten op dit punt). In de volksmond spreekt men nog weleens van twee dorpen, vooral als extra duiding. De eigenlijke oude grens van de twee dorpen ligt aan de Loksleane maar fysiek en visueel gezien worden de dorpen gescheiden door provincieweg de Opper-Haudmare.

Op het kerkhof van de Kerk van Wijnjeterp staat ook een van de klokkenstoelen in Friesland.

<bron wikipedia>