no limits jeep

Luxe kamperen is geen glamping

Da’s pas kamperen…

Mij wordt wel eens gevraagd hoe ik nou zelf op vakantie ga. “Als caravan- en camperspecialist zeker altijd met de mooiste campers?” Welnu, een beetje klopt dat wel. Minimaal twee keer per jaar ben ik met een camper of caravan op pad. Een kort weekje per keer zo ongeveer.

De eerste dag moet ik de auto volladen met testmateriaal, gevolgd door een dagje rijden naar Zuid-Duitsland of diep in Frankrijk, om de testwagen op te halen. Dan volgen drie dagen camper/caravan-wonen, -testen en -fotograferen, en dan weer naar huis om alles op te ruimen. En voorzichtig dat je met die nieuwe spullen moet zijn! Ik loop op eieren die dagen. En op schoenen die geen strepen veroorzaken. En natuurlijk zijn het vaak campers waaraan geen afleveringsbeurt door de dealer heeft plaatsgevonden, of die door collega’s voor me zijn afgerost. Zo troffen we een keer vierkante banden nadat de ADAC een caravan voor ons een paar uurtjes mee had genomen. Om remtests te doen, legitiem, maar ze vergaten de banden even te melden. Soms valt er een kastdeurtje omlaag, of erger, de bedden, en alle stoomstoringen hebben we ook al meegemaakt. De kachel werkt niet, een raam wil niet meer dicht of het dak is gewoon lek. Altijd een spannende reis, dat is gegarandeerd.

Nee hoor, dan liever gewoon m’n vier weken vakantie, vlak voor ik de gebruikelijke persronde met nieuwe producten in ga. Het liefst ben ik weg van half mei tot half juni of in september, en elke winter een weekje rond Kerst of in februari naar de sneeuw. Ook in de tent. Met m’n verbouwde Jeep Wrangler en 3DOG camping tenttrailer de woeste Europese natuur opzoeken. Ergens een 4×4-event of Jeepjamboree meepakken; m’n vrouw langs de kant hoopt dat de Jeep heel blijft. En daarna nog een weekje of twee met spierpijn, darmklachten en modderige uitrusting naar campings waar uitsluitend tenten mogen staan. Dat is het echte kamperen. Uiteraard wel met een aanhanger vol gadgets achter de auto. Om te testen. Weten hoe ik dat doe? Kijk maar op m’n andere website www.nljeep.nl of volg me op twitter @nolimitsjeep.