2017 fiat ducato euro 6

Terugroepactie Fiat Ducato camper 2016-2018

Fiat roept ruim 33.000 auto’s van het type Fiat Ducato terug.

Daarvan is het merendeel camper, omdat Fiat vrijwel alleen voor de camperbranche nog het getroffen uitlaatgassysteem toepast.

Deze terugroepactie is een technisch noodzakelijke inspectie van het EGR-systeem dat de uitlaatgassen zuivert. Het gaat om elke 2.3 liter Euro-6 motor van 130, 150 en 180 pk. De modellen met AdBlue-motoren zijn niet getroffen. De EGR-leiding is mogelijk onjuist gefabriceerd. Hierdoor kan de EGR-leiding scheuren waardoor hete uitlaatgassen in het motorcompartiment vrij kunnen komen. Omliggende componenten kunnen door hete uitlaatgassen verhit raken. Hierdoor kan brand ontstaan. De uitlaatgasrecirculatiepijp in de getroffen Fiat Ducato-modellen kan ook helemaal breken. Daarbij ontstaat bij contact met de dynamo kans op kortsluiting en in het ergste geval brand.

campers fiat ducato terugroepactie egr 2017 serv-mediaDe door dit probleem getroffen campers met Fiat Ducato onderstel zijn voorzien van het zogenaamde lage druk EGR uitlaatsysteem. De modellen met AdBlue-motoren zijn niet getroffen. Ook camperbussen en campers op basis van Citroën en Peugeot ontspringen de dans.
Fiat geeft aan dat de controle ongeveer 25 minuten duurt. Als de leiding vervangen moet worden kost dat een klein uur.  Er zijn geen kosten voor klanten.

 

Meer info over de getroffen campers vind je hier op de site van de RDW.

Volg ons op Facebook

Campermerken die zijn getroffen zijn ondermeer: ADRIA, AUTOSTAR, BENIMAR, BÜRSTNER, CARADO, CARTHAGO, CHAUSSON, CHALLENGER, DETHLEFFS, EURA MOBIL, FLEURETTE, FRANKIA, HOBBY, HYMER, ITINEO, KABE, KARMANN MOBIL, KNAUS, LAIKA, LMC, LA STRADA, MOBILVETTA, MC LOUIS, NIESMANN + BISCHOFF, PILOTE, PÖSSL, RAPIDO, ROLLER TEAM, SUNLIGHT, SUN LIVING, WEINSBERG, WESTFALIA FIAT, OVERIGE CAMPERMODELLEN OP FIAT.

De producent roept de betreffende voertuigen terug. Maatregelen worden genomen om het defect te verhelpen. De voertuigeigenaar wordt uitgenodigd een afspraak te maken met een merkdealer. De dealer zal de EGR-leiding controleren en indien nodig vervangen.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.