Mini Freestyle

Mini Freestyle 290

Mini Freestyle 290

Deze Mini Freestyle 290 zoekt kampeerders met interesse voor minder compleet toegeruste en daarmee vooral lichtere onderkomens. De Mini Freestyle van het Franse Trigano verscheen in 2013 voor het eerst op de markt, toen als Silver Mini. Een eigen Europees verkoopkanaal moet het kleintje meer bekendheid geven.  

Belangrijke verschillen met dat eerdere model Silver zijn het uitrustingsniveau en het gewicht. Er zijn nu vier indelingen van de Freestyle beschikbaar. De kleinere 270 heeft een brede achterdeur en laadruimte voor fietsen of een motorfiets, sjorrails in de vloer, maar geen toilet. De 390 CP beschikt over een tweepersoons dinette achterin en vastbed voor. Uitgerust als 390 ‘Kids’ bevindt de dinette zich voorin en is achterin een stapelbed aangebracht. 

2019 Mini Freestyle 290 disselkastExterieur Mini Freestyle

In modeljaar 2019 verschijnt hij dus als Mini Freestyle, met nieuwe interieur en exterieur kleuren. Hier in optioneel Outdoor (groen), maar ook Lagoon (blauw), Goldcoast (geel) en standaard zwart zijn mogelijk. De stoffering is standaard in op de foto’s getoonde kleur, losse kussentjes zijn aangepast aan de exterieurkleur. Tentdoek sluit de opening tussen hefdak en caravandak. Met slechts 750 kg past de Freestyle 290 achter elke auto. Het hefdakje breng de hoogte en daarmee luchtweerstand omlaag. Ingeklapt meet hij net geen twee meter, open is de stahoogte ongeveer 190 centimeter. Ongeveer want de dragers hebben wat moeite het hefdak volledig omhoog te houden. De daar gebruikte veren mogen best wat sterker. Vier rubber sluitbanden houden het dak tijdens verplaatsingen gesloten. Verder bestaat de sinds 2013 niet gewijzigde opbouw uit sandwichpanelen met styropor (piepschuim) isolatie en houten latten als versteviging, binnen afgewerkt met board, aan de buitenzijde met polyester. De toegangsdeur is uit een stuk. Zes moderne lichtunits schitteren achterop door modern helder glas.

2019 Mini Freestyle 290-8

Het interieur biedt stahoogte tot 190 cm, maar nauwelijks kastruimte.

Interieur Mini Freestyle

Het gaat bij deze caravan zeker niet om het uitrustingsniveau. Kamperen in de half-tent half-caravan is voor velen een eerste stap uit de tent. Luxe hoeft voor veel net ex-tentkampeerders nog niet. Je bent geen kasten gewend en die zijn hier dan ook dun gezaaid. In bovenkastjes bij het front en de keuken past qua hoogte net een rechtopstaande koffiemok. Onderin die keuken met stromend water en een tweepits kooktoestel staat de watertank, er is geen besteklade. De bergruimte beperkt zich tot één kast met plank. De koelkast is niet volgens de huidige voorschriften en normen ingebouwd; er is contact tussen buiten en binnen klimaat. De dinette voorin biedt aan zes personen zitplaats. Kussens zijn stevig en volledig vlak, natuurlijk om de dinette met tafel tot bed om te kunnen vormen; die kussens zijn dan je matras. De liglengte is 190 centimeter.

2019 Mini Freestyle 290

De Trigano koelkast is niet juist ingebouwd en schuurt bovendien met de deur over de vloer.

Installaties

Veel van wat bij andere merken als standaard geldt ontbreekt hier, zoals een kachel. Maar TV-voorbereiding met antenne is er vreemd genoeg wel, net als drie 230 volt stopcontacten. Verlichting, alles LED, schakel je bij de deur in. Elk elektrisch onderdeel kreeg z’n eigen kabel; daarvan liggen er dus nogal wat door de caravan. De zekeringen en aardlekschakelaar zijn moeilijk bijna onbereikbaar onder de linker zitbank verstopt. Het draaibare Thetford toilet heeft een eigen spoelwatertank en handbediende pomp. 

+ Gewicht

+ Afmetingen

+ Eenvoudig

– Inbouw koelkast

– Locatie zekeringkast

– Prijs

Technische gegevens (onder voorbehoud)

Afmetingen

Lengte incl dissel/opbouw 442 / 330 cm

Breedte buiten 205 cm

Hoogte buiten/binnen 198 /190 cm

Bedmaten 190  x 140 cm

Slaapplaatsen drie op een bed

Leeggewicht rijklaar 688 kg

Totaal toelaatbaar 750 kg*

De toiletruimte is zeer spartaans uitgevoerd.

Standaard uitrusting ondermeer: Trigano chassis, rubbergeveerde as, lichte uitdraaisteunen, neuswiel, polyester hefdak en wanden, vier vensters, combirollo’s voor alle ramen, rookmelder, schokdempers, wieldoppen, 80 liter koelkast met 10 liter vriesvak, 2-pits kookplaat, Thetford toilet, omvormer, aardlekschakelaar en zekeringautomaten, TV-voorbereiding, drie stopcontacten 230 Volt, ledverlichting, voortentlamp, 20 liter verswater jerrycan.

Gemonteerde opties: stabilisatorkoppeling, reservewiel, serviceluik, colour-pack outdoor groen.

* Verhoging tot 900, 1.000 en 1.200 kg mogelijk.

Bij deze indeling is de dinettje tevens je bed.

Prijs 2018 all-in € 15.025

i www.mini-freestyle.com