Winnaar ANWB KCK Kampeer Award 2016

Vandaag, op de eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, is de winnaar ANWB KCK Kampeer Award 2016 bekend gemaakt en de prijs uitgereikt aan het UWIS Caravanbed. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelde ruim 40 inzendingen in 4 categorieën.

UWIS Caravanbed winnaar ANWB KCK Kampeer Award 2016

De jury motiveerde de keuze als volgt: “Het kinderbed is een goed voorbeeld van praktische innovatie waar echt goed over is nagedacht. UWIS CaravanbedHet bedje biedt gezinnen met een caravan de mogelijkheid een extra slaapplaats toe te voegen, zonder een andere caravan te hoeven kopen.” Het UWIS Caravanbed is tevens de winnaar van de Innovatieprijs.

De genomineerden

De ruim 40 inzendingen zijn beoordeeld op gebruiksgemak, prijs/kwaliteit, materiaal, design en innovatie. Dat resulteerde in de volgende nominaties, ingedeeld per categorie:

  • UWIS Caravanbed (Caravan- en camperaccessoires). Gemakkelijk en snel te (de)monteren kinderbed voor in caravan of camper (€ 349).
  • Primus Onja (Tentaccessoires). Een compacte, draagbare tweepits brander met ingebouwde snijplank (€ 139,95).
  • Helinox Sunset Chair (Campingmeubilair). Super klein opvouwbaar stoeltje van aluminium en stevig kunststof doek (€ 159,95).
  • Silwy magnetisch glas (Kamperen Algemeen). Glas van polycarbonaat met magneet in de bodem en met zelfklevend onderzettertje (€ 24,95, 2 stuks).

Een eervolle vermelding is er voor de Isabella Triplight, een ledlamp met bevestiging voor aan framebuis (€ 49,95).

De ANWB/KCK Kampeer Award betreft een verkiezing van de beste kampeeraccessoires die in 2016 in de (web)winkels liggen. De verkiezing, die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, heeft tot doel de kampeerbranche te stimuleren om met (nog) meer innovatieve producten op de markt te komen die iets toevoegen aan het kampeergenot. Kamperen is populair. Bijna drie miljoen Nederlanders trekken er jaarlijks op uit met tent, vouwwagen, caravan of camper.

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (van 7 t/m 11 okt. 2015) zijn de winnaar en de genomineerde producten te bewonderen in Hal 10, standnummer D 010. Bestel hier je tickets met korting.

Overzicht van alle deelnemers aan de KCK Kampeer Award verkiezing

Tekst ANWB Kampeer en Caravan Kampioen (KCK), Foto SERV-Media.