Adria Alpina 903

Caravan Adria Alpina 903

Adria Alpina 903 interieurCaravan Adria Alpina 903

De grote vriendelijke reus

Een Adria schrikt eigenlijk nooit af, omdat die altijd wel is voorzien van handigheidjes of slimme oplossingen en bovendien is de styling voor bijna elke doelgroep geschikt.

Dat laatste merk je op een beurs aan de reacties van de binnenkijkers. Behalve de al vele jaren lopende Action, en de vorig jaar geïntroduceerde veelkleurige Altea4four, voldoen alle seriemodellen aan de vraag van de grote doelgroep en vind je de belangrijkste variatie alleen in aankleding, bouwwijze en uitrusting. Het zijn moderne duurzame vakantieonderkomens, die in een moderne fabriek aan de lopende band worden gebouwd. Adria-caravans zijn dan ook al ruim 50 jaar populair onder de kampeerders. Wie denkt dat het merk daarbij een stoffig imago ontwikkelt, kan zich niet meer vergissen. Dit jaar brengt het merk bijna stilzwijgend deze reus op de markt, de Adria Alpina 903. Zelfs bij de perspresentatie afgelopen zomer stond hij een beetje achteraf en je zoekt ‘m nog tevergeefs in de Nederlandse folders. Hij staat wel op de Adria-website, voor wie met de Alpina 753 UP of HT vanwege ’te klein’ niet wegkomt. Met deze Adria Alpina van ruim 11 meter, moet je overigens nog beter opletten welke trekauto je er voor zet, want de maximaal toegelaten combinatie meet 18 meter.

Om de capaciteit van negen personen tegemoet te komen beschikt deze caravan voorin over bijna 2,5 meter keuken en achterin over een 2,5 meter brede badkamer met toilet en separate douchecabine. Daar tussen zijn van achter naar voor de ouderlijke slaapkamer, met in de ruimte vrijstaand tweepersoons lits-jumeaux, en een kinderkamer met dinette en/of stapelbedden voor vier personen gepland. De riante woonkamer voorin heeft een bankstel dat thuis niet zou misstaan. Zowel de hoekbank als de langsbank meten 2,2 meter in lengte, ruimte genoeg voor vijf man aan elke kant. En dan is er nog een leuke extra poef bijgeplaatst.

Adria Alpina 903 indeling

Tech.geg. Adria Alpina 903 HT

Lengte / inclusief dissel       953 cm / 1103 cm

Breedte                                  246 cm

Hoogte                                   260 cm

Massa leeg                             2.326 kg

Max. Massa                            2.600 kg