Eriba Touring 820

Eriba Touring 820

Grootse Touring naar Amerikaanse school!

Met de overnames van de afgelopen tijd, begin 2016 het Canadese Roadtrek door Hymer en onlangs van de complete Erwin Hymer Group (EHG) door Thor Industries uit de Verenigde Staten, moeten ook bij ontwerpers van Eriba ideeën onder Amerikaanse invloeden zijn ontstaan. Tijdens de CMT in Stuttgart presenteert het nu grootste camper- en caravanconcern ter wereld de Eriba Touring 820, een Airstream-achtige tandemasser in traditionele Europese Eriba-caravanbouw. We kregen de primeur. 

Deze Eriba Touring 820 presenteert het merk als ode aan het origineel, de eerste Eriba uit 1957, met het uniek Amerikaans aandoende uiterlijk in vele malen grotere dimensies. Met een lengte van zo’n 8,5 meter is de 820 meteen het vlaggenschip van het merk Eriba; eigenlijk van de hele EHG.

Bouwwijze Eriba Touring 820

Ook de bouwwijze komt grotendeels overeen, met een supersterk uit stalen profielen opgetrokken kooiconstructie tussen het om de caravan gewikkelde ‘Crystal Silver’ gelakte aluminium plaatwerk. Deze keer is geen hefdak toegepast, maar een sandwichdak dat met de gepatenteerde Hymer PU-AL-methode is geconstrueerd in een speciaal design voor deze Touring 820, met een grotere radius van de dakranden. Panoramavensters, voor rond de zitgroep en achterin rond het bed, bieden elk een zichthoek van maar liefst 180°. Alleen de gebogen vensters kunnen daarvan niet open. De rangeerhandgrepen en de stootstang achterop de Eriba Touring 820 zijn gemaakt van roestvrijstaal. Rondom langs de kenmerkende ‘knik’ in de wanden zijn lichtlijsten aangebracht die de hele wand ’s nachts als een antiek kasteel aanlichten. Achterop wordt die lijst even onderbroken door een massieve en stoer ogende caravan brede achterlichtunit. 

Interieur Eriba Touring 820

Het interieur uit mat donker houtdecor, met lichte meubelpanelen, is modern vormgegeven met duidelijk uit de jachtbouw afkomstige kenmerken. Plissé-verduistering en plissé-horren zijn weggewerkt achter de dubbel uitgevoerde wandbekleding. Overal tussen de donkere meubeldelen is sfeerverlichting aangebracht. Meubels worden met de hand gemaakt, omdat onderdelen, zoals het omhooglopende gebogen werkblad van de keuken, in de ‘normale’ meubelproductie niet in de machines passen. Uitstraling en lichtplan, bovendien de gebruikte luxueuze materialen, passen bij een caravan in deze klasse met een prijs van € 75.000. Lederen bekleding, een zelfstellend horizontaalsysteem, een grote boiler, Alde-verwarming en ook airconditioning, het is allemaal standaard. Ook Hymer/Eriba’s Smart Battery System een boordaccu ondersteund door een grote Lithium-Ion LiFePo4-batterij is standaard, uitbreiding met een of meerdere lithiumbatterijen en zonnepanelen is wel optioneel.  

Technische gegevens* Eriba Touring 820

Lengte  850 cm

Breedte 235 cm

Hoogte 260 cm

Stahoogte 198 cm

Massa rijklaar geschat 2.200 kg

Maximummassa geschat 2.500 kg

Aantal slaapplaatsen 2 + 2

Bedlengte 202 cm

*onder voorbehoud van productiemodel

i www.eriba.nl