mini freestyle caravan van Trigano

Mini Freestyle 290 van Trigano

mini freestyle caravan van trigano met hefdak omhoog

Mini Freestyle 290

De Mini Freestyle zoekt kampeerders met interesse voor minder compleet toegeruste en daarmee vooral lichtere onderkomens. De getoonde Freestyle 290 verscheen in 2013 voor het eerst, toen als Silver Mini. Een eigen europees verkoopkanaal moet het kleintje nu meer bekendheid geven.  

Het belangrijkste verschil tussen de Mini Freestyle en de Silver Mini zijn het uitrustingsniveau en het gewicht. Er zijn vier indelingen van de Mini Freestyle beschikbaar. De kleinere Mini Freestyle 270 heeft een brede achterdeur en laadruimte voor fietsen of een motorfiets, sjorrails in de vloer, maar geen toilet. De 390 CP beschikt over een tweepersoons dinette achterin en vastbed voor. Uitgerust als Mini Freestyle 390 ‘Kids’ bevindt de dinette zich voorin en is achterin een stapelbed aangebracht. 

Exterieur Mini Freestyle

In 2019 verschijnt hij dus als Mini Freestyle, met nieuwe in- en exterieurkleuren. Hier in optioneel Outdoor (groen), maar ook Lagoon (blauw), Goldcoast (geel) en standaard zwart zijn mogelijk. De stoffering is standaard in de getoonde kleur, losse kussentjes aangepast aan de exterieurkleur. Tentdoek sluit de opening tussen hefdak en caravandak. Met slechts 750 kg past de Freestyle 290 achter elke auto. Het hefdakje breng de hoogte en daarmee luchtweerstand omlaag. Ingeklapt meet hij net geen twee meter, open is de stahoogte ongeveer 190 centimeter. Ongeveer want de dragers hebben wat moeite het hefdak omhoog te houden. De daar gebruikte veren mogen wat sterker. Vier rubber sluitbanden houden het dak tijdens verplaatsingen gesloten. Verder bestaat de sinds 2013 niet gewijzigde opbouw uit sandwichpanelen met styropor isolatie en houten latten als versteviging, binnen afgewerkt met board, aan de buitenzijde met polyester. De toegangsdeur is uit een stuk. Zes moderne lichtunits met helder glas schitteren achterop.

interieur mini freestyle caravan van triganoInterieur

Het draait bij deze caravan niet om het uitrustingsniveau. Kamperen in de half tent half caravan als de Mini Freestyle is voor velen een eerste stap uit de tent. Luxe hoeft voor veel net ex-tentkampeerders nog niet. Je bent geen kasten gewend, en die zijn hier dan ook dun gezaaid. In bovenkastjes bij het front en de keuken past qua hoogte net een rechtopstaande koffiemok. Onderin die keuken staat de watertank, er is geen besteklade, wel stomend koud water en een tweepits kookplaat. De bergruimte beperkt zich tot een kast met plank. De koelkast is niet volgens de huidige normen ingebouwd er is contact tussen buiten en binnen klimaat. De dinette voorin biedt aan zes personen zitplaats. Kussens zijn stevig en volledig vlak, natuurlijk om de dinette met tafel tot bed om te vormen. De liglengte is dan 190 centimeter.

keuken trigano mini freestyle caravanInstallaties Mini Freestyle

Er ontbreekt veel van wat bij andere merken als standaard geldt, zoals een kachel. Maar TV-voorbereiding met antenne is er wel in deze Mini Freestyle, net als drie 230 volt stopcontacten. Verlichting, alles LED, schakel je bij de deur in. Elk elektrisch onderdeel kreeg z’n eigen kabel; daarvan liggen er dus nogal wat. De zekeringen en aardlekschakelaar zijn moeilijk onbereikbaar onder de linker zitbank verstopt. Het draaibare Thetford toilet heeft een eigen spoelwatertank en handbediende pomp. 

+ Gewicht

+ Afmetingen

+ Eenvoud

– Inbouw koelkast

– Locatie zekeringkast

– Prijs

Technische gegevens (opgave fabrikant)

Afmetingen

Lengte incl dissel/opbouw 442 / 330 cm, breedte buiten 205 cm, hoogte buiten/binnen 198 /190 cm, bedmaten 190  x 140 cm, slaapplaatsen drie op een bed, leeggewicht rijklaar 688 kg, totaal toelaatbaar gewicht 750 kg*. Standaard uitrusting ondermeer: Trigano chassis, rubbergeveerde as, lichte uitdraaisteunen, neuswiel, polyester hefdak en wanden, vier vensters, combirollo’s voor alle ramen, rookmelder, schokdempers, wieldoppen, 80 liter koelkast met 10 liter vriesvak, 2-pits kookplaat, Thetford toilet, omvormer, aardlekschakelaar en zekeringautomaten, TV-voorbereiding, drie stopcontacten 230 Volt, ledverlichting, voortentlamp, 20 liter verswater jerrycan.

Gemonteerde opties: stabilisatorkoppeling, reservewiel, serviceluik, colour-pack outdoor groen.

* Verhoging tot 900, 1.000 en 1.200 kg mogelijk.

meer info mini-freestyle