Caravan Bürstner Belcanto 465 TS

Het Plataan decor interieur kan met 12 standaard en vier optionele bekledingpakketten naar smaak worden ingericht

Het Plataan decor interieur kan met 12 standaard en vier optionele bekledingpakketten naar smaak worden ingericht

Caravan Bürstner Belcanto 465 TS 2009

Met een fris gemoderniseerd design, ingetogen kleuren en grote keuze in bekledingstoffen beschikt de Belcanto in seizoen 2009 voor het eerst over een geheel eigen identiteit. Hoewel hoog in de middenklasse gepositioneerd, vraagt de caravan vol luxe nog wel een enkele optie of aanvullend pakketje.  

De in 2005 geïntroduceerde Belcanto is in modeljaar 2009 leverbaar in tien indelingen. Die variëren in opbouwlengte van 5,81 meter voor de 460 TL – twee eenpersoonsbedden voorin – tot een ruime 7,31 meter van de 650 TK, een caravan voor hele grote gezinnen. De nieuwe interieurs nodigen uit tot binnen zitten en relaxen. Overigens komt het totale design het beste uit de verf in indelingen met de rondzit voor- of achterin. Dat zijn er vijf,  waarin verplaatsbare hoofdsteunen nog meer tot ontspanning verlokken. Hier bekijken we de Belcanto 465 TS. Die caravan is 38 centimeter langer dan de 460 TS en heeft een gespiegelde indeling. Bovendien ontbeert de 460 TS de grote koelkasttoren uit deze indeling. De 465 TS is ook slechts 570 euro duurder dan z’n kleinere broer.

Exterieur

Over smaak valt niet te twisten. Toch zal het nieuwe strak ogende exterieur van de Belcanto 2009 vermoedelijk een groter publiek aanspreken. De doorhangende ramen en gebogen vormen van ‘de oude’, de Trecento-serie heeft ze nog, maken plaats voor rechte lijnen in strakke vormgeving. Een achterbumper is weer terug. Achterlichten veranderden nauwelijks, maar de strakke bijna een meter hoge armaturen komen nu veel beter uit de verf. Het derde remlicht bovenaan is als Bürstner logo ontworpen. De handgrepen zijn beter gepositioneerd.

Het rond de duizend euro kostende Silver/Champagne pakket brengt gekleurde – champagnebeige metallic – en gladde buitenbeplating mee. Ook de Seitz buitendeur met raam behoort tot dat pakket.

Heerlijk relaxen in alle richtingen door verplaatsbare nek/hoofdsteunen in de hoeken

Heerlijk relaxen in alle richtingen door verplaatsbare nek/hoofdsteunen in de hoeken

Interieur

‘Wellness op wielen’ omschrijft Bürstner het interieur van de Belcanto. En daar kunnen we ons best in vinden. Plataan houtdecor en optionele (€ 1.330) Strada lederen bekleding scheppen een luxueuze mediterrane hotelatmosfeer. Italiaanse invloeden van caravanmeubelfabrikant Tecnoform zijn terug te vinden in ronde kastkleppen en de meubelpanelen met massief houten randen. In de 465 TS is naast de keuken ruimte gevonden voor een beer van een koelkast (150 l) met sfeerbepalend spiegelglanzend frontpaneel. Als ’s avonds het sfeerverlichtingconcept is ontstoken komen de onder bovenkasten hangende unieke armaturen via de glanzende panelen nog beter tot hun recht.

Ook over de in twee kleuren uitgevoerde keuken is goed nagedacht. De strakke vormgeving werd mogelijk door lades te combineren, bijvoorbeeld met de besteklade. Drie kookpitten liggen vrijwel naast elkaar in de RVS kook/spoelcombinatie, achter op het aanrecht. Werk- en legruimte ontstaat zo voorop het werkblad. Met het toilet helemaal achterin kun je in de badkamer met gestrekte benen zitten. Douchen is eventueel ook nog mogelijk.

Caravan Bürstner Belcanto 465 TS

Van keukenblokje naar gourmetgroep

Installaties

De 465 TS heeft een 150 liter koelkast met separaat vriesvak. In andere Belcanto modellen is dat een koelkast met 106 liter inhoud. Een redelijk aantal 230 volt stopcontacten maakt inpluggen van moderne oplaadbare gadgets goed mogelijk. Kachel, luchtomloopsysteem, boiler en vaste watertank (40 l) zijn standaard. Een 400 Watt omvormer naar 12 volt bedient alle verlichting aan boord en de kachelventilator. Alle ramen zijn voorzien van horren, maar een hordeur is dan weer een optie.

 

Technische gegevens   (*)

Lengte opbouw/incl. dissel/binnen    591/776/530 cm

Breedte buiten/binnen                       230/233 cm

Hoogte                                                254 cm

Stahoogte                                           195 cm

Bedmaten vastbed lxb                       197×135/107 cm

Extra bed                                            214×148/138 cm

Leeggewicht                                      1.199 kg

Totaal toelaatbaar gewicht                1.500 kg

Laadvermogen                                   301 kg

 

Standaard uitrusting ondermeer: hamerslagaluminium, tweedelige buitendeur, BPW-chassis, schokdempers, stabilisatorkoppeling, Midi en Mini Heki dakvenster, serviceluik, bedden met binnenveermatras en lattenbodem, bovenkastbeluchting, kachel met omloopsysteem, Truma boiler, Thetford elektrisch spoeltoilet, 12 volt verlichting, voortentlamp, centrale lichtknop

(*opgave fabrikant)