review by camping_journalist AL-KO Bigfoot

Review Caravan Lifter en Nivelleren

Review Caravan Lifter en NivellerenDe Lifter

De Lifter is een stalen haak die het mogelijk maakt om een caravan of vouwwagen over de as waterpas te zetten. Een potkrik heb je ook nodig.

De Lifter is in één maat verkrijgbaar. Hij is geschikt voor caravans en vouwwagens met velgen van 13, 14 of 15 inch, bij voorkeur met een bandenmaat die vergelijkbaar is met 184 R 14 (diameter 63 cm). Het maximale draagvermogen van De Lifter is niet aangegeven.

Schuif De Lifter met de beide haken onder de band. Zet een potkrik onder de daarvoor bedoelde uitsparing en krikken maar. De Lifter tilt de band en ‘leunt’ daarbij met de verticale stang boven de velg tegen de band. Je krikt de caravanband iets hoger dan het horizontaalpunt van de as en legt er dan plankjes of eenvleveller onder. Dan laat je ‘m zakken en haalt de tilbeugel weg.

De Lifter is namelijk niet bedoeld om de caravan permanent te dragen. hij is ook niet geschikt voor wielen met een grote positieve ET-maat; dus met velgen die buiten de wang van de band uitsteken. Zijn er verder nog nadelen? De tilbeugel is niet voor elke band geschikt en we vinden de uitstekende delen onhandig en lastig op te bergen. Ze zijn niet opklapbaar. De prijs, € 49,95, van het hulpstuk valt mee, maar daar komt dus nog een potkrik bij (±€ 15,00).

Techniek: gewicht 2,6 kg, materiaal staal, roestwering poedercoat, afmetingen (hxbxd) 55×49,5×20,5 cm.

Review Caravan Lifter en Nivelleren

Stalen velg meestal in orde.

Review Caravan Lifter en Nivelleren

Lichtmetalen velgen gaat niet altijd goed.