Wim de Roos SERV-Media evenement organisatie

Tijdens Abenteuer & Allrad, de grootste beurs voor avonturiers, off-road en wereldrezigers bezoek veel pers de stand van 3DOG camping, fabrikant van superieure tenttrailers en daktenten.

3DOG camping tenttrailer OffRoaderVOUWWAGEN VOOR HET ECHTE WERK

Van alle Off Road aanhangers op Abenteuer und Allrad, springt de 3DOG camping OffRoader expeditie vouwwagen er met kop en schouders bovenuit. Het vernuft is in het gehele design doorgevoerd.

Om te beginnen met de tent, die slechts in 45 seconden kan worden opgezet. Deze is van “Australian made” tentdoek, wat de reputatie heeft het best beschikbare materiaal te zijn. In het atelier in Hamburg worden de delen aan elkaar gestikt, onder toeziend oog van de naaimeester. Deze tolereert niet dat er spanning op het doek staat of er plooien te zien zijn na afloop van de productie. De wanden worden aan het grondzeil gestikt, waarmee een waterdicht geheel ontstaat. Voor doorvoer van elektra kabels is er op hoogte een rits, zodat er in geval van noodweer geen water binnenstroomt via de kabeldoorvoer.

evenement organisatieWim de Roos, eventorganisator voor 3DOG camping, legt uit hoe het zit.

“Op de stand van 3DOG heb ik een demo blok, waarin een stuk tentdoek is gemonteerd. Het gaat al zo’n 3 jaar mee”. 

Vol overgave springt De Roos op het demo doek en wonderbaarlijk blijft het strak en heel.
 “10 jaar garantie op het doek” zegt De Roos, die ook voor de gelegenheid naar het Duitse Bad Kissingen is gekomen. “De crew van 3DOG was nieuwsgierig, of het demo doek, dat dus al 3 jaar als semi trampoline dient, nog waterdicht is. En ja hoor, geen druppeltje erdoor!”.

3DOG dankt haar naam overigens aan de oorspronkelijk Australische bewoners. Als de Aboriginals een extreem koude nacht (in hun tent) moesten doorstaan, dan gebruikte ze drie honden om zichzelf warm te houden, waarmee het gezegde “three dogs weather” …..

Lees het hele artikel op de website van Passion 4 Wheels