SERV-Media terugroepacties

Veiligheidsbericht: Truma-gasfilter

Belangrijk veiligheidsbericht: aanpassing Truma-gasfilter

Net nu Truma extra aandacht besteedt aan het gasfilter van Truma, wordt het ingehaald door slecht nieuws.

Truma heeft materiaalschade aan de kijkglazen van het Truma-gasfilter vastgesteld. Dit is het gevolg van een verkeerde productie door een toeleverancier. De materiaalschade kan ertoe leiden dat gas ontsnapt. In ongunstige omstandigheden kan dit ernstige gevolgen hebben. Dit probleem heeft betrekking op alle gasfilters die sinds januari 2012 werden verkocht. Om elk risico te vermijden heeft Truma besloten alle filterhouders – het onderste deel van het gasfilter – met kijkglazen door nieuwe te vervangen.

Truma_gasfilter_new_filter_cup-minDe kans dat de materiaalfout optreedt is klein. Toch wordt kampeerders die een Truma‑gasfilter in hun caravan of camper gebruiken geadviseerd om de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

  • de gasinstallatie onmiddellijk buiten gebruik stellen;
  • contact met een dealer of Truma opnemen en gratis nieuwe kijkglazen bestellen;
  • oude kijkglazen door nieuwe (laten) vervangen.

Gebruikers kunnen de vervanging snel en gemakkelijk zelf uitvoeren. Voor de vervanging moet de gastoevoer eerst gesloten worden. Dan kan het oude kijkglas – zoals bij het vervangen van een filterpatroon – losgeschroefd en het nieuwe vastgeschroefd worden. Een nieuwe bestellen kan online: www.truma.com/new-gasfilter en via alle Truma-dealers en servicepartners.

1 antwoord
  1. alex super zegt:

    heb afgelopen zaterdag via de webside van TRUMA twee filters besteld en vandaag beide filters ontvangen nu nog even monteren en we zijn er klaar voor
    goede service van TRUMA

Reacties zijn gesloten.