Bliss Mobil, Mercedes Zetros 6x6 20’ Body

Bliss Mobil Mercedes Zetros 6×6

De Bliss Mobil Mercedes Zetros 6×6; ‘extreme’ mogelijkheden

Of je zo’n stoere alleskunner als de Bliss Mobil Zetros nu alvast voor de deur zet om te genieten van het uitzicht, of er meteen mee op wereldreis gaat, het maakt niet uit. Je gaat sowieso droomreizen maken, in gedachten. Want wat er allemaal niet mogelijk is met de Bliss Mobil! Dwalen over de Pan-American Highway, een rondje Vietnam, een half jaartje overwinteren in Marokko of een poolwintertripje naar de Noordkaap, letterlijk niets staat je meer in de weg. En dat voor minder dan drie keer de prijs per centimeter ten opzichte van een gewonen heel grote camper. Alle constructieve eigenschappen van de Bliss Mobil expeditievoertuigen worden in eigen huis, in Breda, ontwikkeld en uitvoerig getest. Waar andere bouwers van expeditievoertuigen ‘op maat’ bouwen voor de klant, hanteert Bliss serieproductie. De standaardisatie van de gebruikte wooncontainer beperkt de bouwkosten aanzienlijk.

kck11.42.019 Bliss_Mobil_20ft_Zetros_3-min

Bliss Mobil Mercedes Zetros 6×6 20’ Body, Lengte 960 cm, Breedte 255 cm, Hoogte 384 cm, Massa leeg 15.040 kg, Max. Massa 25.000 kg, Prijs € 395.000.

De hier getoonde ‘20-footer’ heeft de afmetingen van een standaard zeecontainer. Dat is gemakkelijk voor het vervoer van de losse unit op schepen of elk ander type vrachtwagen. Met een gewicht van 4.200 kilo en een lengte van 6,1 meter biedt de container ruimte aan een gezin met twee kinderen, of zelfs vier volwassenen.

Een verswatertank van 635 liter, 6 zonnepanelen met een capaciteit van 1.650 Watt, accu banken van 22 kW 800 Ah, de 100-liter vriezer, koelkast, airconditioning en verwarming, en elektrisch koken op inductie kun je de beschaving tenminste 90 dagen zonder problemen achter je laten. De brandstoftanks garanderen een bereik van 2.500 km. Zelf voor de deur geparkeerd, bij regenachtig weer, denk je vast en zeker aan je ‘campertje’. Want dan vullen de watertanks zich, via inlaten op het dak, en wordt in het filtersysteem vers drinkwater voor je aangemaakt. Wie wil daar nou niet mee opscheppen…

 

i blissmobil.com

Voor ANWB/KCK, meer in KCK11/2015