Trigger Arrow driewieler scooter

Trigger Arrow Nederlandse driewieler scooter

Trigger Arrow

‘Made in Holland’

Aanvulling augustus 2020: Tegenwoordig als elektrische driewieler scooter verkrijgbaar. www.triggercars.eu

Voor het eerst heb ik het stuur van een scooter in handen. Ik krijg een korte uitleg met aanwijzing: “Remmen, gas, starten…, en als je richting aangeeft, ook weer uitschakelen. Goeie reis!”

Starten gaat elektrisch en rijden maar. Al na een paar bochten rijd je met de Trigger Arrow steeds sneller. Omvallen kan niet met deze ‘gezellig met z’n tweeën naast elkaar’ scooter, omdat hij drie wielen heeft. En met het rijgedrag zit het ook wel goed. De Trigger Arrow is door de RDW getest en goedgekeurd, en beschikt over driepuntsgordels en een rolkooi voor extra veiligheid. Gaan dus, gang is alles, genieten, maar rustig tuffen door de natuur kan natuurlijk ook. Het motortje is dan fluisterstil gedempt. De bediening zit aan het stuur; de gashendel rechts en remmen doe je met twee handen. Op de voorwielen zijn prima werkende remschijven gemonteerd, achter een trommelrem. 

De kekke Trigger-Car wordt in het Overijsselse Dedemsvaart geproduceerd door de firma Fox. Honderden exemplaren van het vorige model zijn succesvol in omloop gebracht bij verhuurbedrijven, bijvoorbeeld in Parijs, Barcelona, Miami en San Francisco. Zelfs in het Australische Brisbane zijn ze er weg van. Het vakantiewagentje is ook voor campereigenaren handig en gemakkelijk mee te nemen. 

Transportaanhanger Trigger Road Lifter

Sinds kort is een lichte transportaanhanger ontwikkeld, de Trigger Road Lifter. Zonder moeite neem je de Trigger Arrow daarop mee achter een camper. Vooral het lage gewicht van de aanhanger, zelfs  inclusief scooterauto, is een groot voordeel ten opzichte van het meenemen van een auto. Met nog geen 500 kilo totaalgewicht sleep je ruim 300 kg minder mee dan een Smart, zelfs als die direct aan de trekhaak hangt. En meer dan 600 kg minder dan een kleine auto op een aanhanger. De Pyreneeën over is dus geen enkel probleem. En bovendien manoeuvreert het gemakkelijk en is deze set in alle landen toegelaten. Het karretje beschikt over een geremde AL-KO-as. De laadvloer is perfect op maat gemaakt voor de driewielige Trigger Arrow. Het chassis is afgewerkt met een zeer stevige hoogwaardig aluminium vloer en er zijn bevestigingspunten gelast op goed bereikbare plaatsen. Aangekoppeld klapt de achterklep in twee delen neer, kantelt de laadvloer en rijd je de Trigger er gewoon op de motor op en af. Makkelijker kan het niet. Nooit meer zwaar tillen om die net te grote scooter toch in de campergarage te persen. 

Rijden met de Trigger Arrow

We rijden nog een stukje door over de bede dreven van Dedemsvaart. De rijwind komt van achteren terug, haar wappert naar voren, een teken dat de laag ogende voorruit voldoende bescherming biedt. Door actiever te rijden en in bochten een beetje mee te hangen kun je trouwens messcherp sturen. De Trigger heeft een gepoedercoat  stalen buizenframe, bekleed met een gelijmde polyester body. Dat maakt de carrosserie zeer stijf en sterk. De sturende voorwielen zijn onafhankelijk geveerd en van schokdempers voorzien. Achter is een 4-takt Piagio scooter benzinemotor bevestigd aan de verende achterbrug. In het ruim zeven liter benzinetankje gaat gewoon euro 95, waardoor de actieradius eigenlijk oneindig is, je kunt overal tanken. Op de polyester bank zit je comfortabel op enkele centimeters dikke waterbestendige kussens en de rijpositie is prima, diep in het kuipje.  

Met de ‘funfactor’ zit het wel goed, maar het kekke wagentje is ook best handig in dagelijks gebruik. Als boodschappenwagentje bijvoorbeeld. Daarvoor zijn twee grote bergruimtes ontworpen, één verstopt onder de zitbank, de ander is het met sleutel afsluitbare kofferbakje achterin. Je kunt met gemak je dagelijkse boodschappen kwijt. 

We rijden steeds over de rijbaan en laten de fietspaden lekker links liggen. Af en toe geven we een ‘duimpje omhoog’ terug naar automobilisten. Omdat de Trigger Arrow breder is dan 75 centimeter mag je er mee van de rijbaan gebruik maken. En door de rolbeugel en driepuntsgordels is een helm ook al niet verplicht. Vrijheid blijheid dus, met het haar in de wind en een zonnebril op. Denkend aan de Côte d’Azur, Franse Rivièra en Spaanse costa’s, is zelfs bij het buiige Hollandse weer tijdens onze testrit een brede glimlach niet van het gezicht te krijgen.  

Trigger Arrow

Motor: 50cc 4-takt met CVT-automaat

Brandstof: Euro 95

Max.snelheid: 45 km/u….. 😉

Afmeting (lxbxh): 228x134x129 cm

Rijklaar gewicht: 215 kg

Trigger Road Lifter:

Afmeting (lxbxh): 350x185x75,5 cm

Max. massa: 750 kg

Massa leeg: 260 kg

Laadvermogen: 490 kg