Ijsland Dag 3 Hanstholm Denemarken – Bergen Noorwegen (overtocht)

Passagiers van de boot naar IJsland moeten lopend aan boord. Alleen de bestuurder mag de auto binnen rijden. Een deel van de bagage en kleding voor de drie dagen aan boord hebben we dus apart ingepakt, zodat Ans dat lopen mee kan nemen. De rest neem ik dan vanuit het ruim onder m’n arm.

Het is droog en voor we helemaal ingepakt zijn heeft de harde wind de tent ook al lekker opgedroogd. Geen gedoe dus, kan die mooi in de auto blijven. We verstoppen de biervoorraad onder de tent en stapelen de tassen voor de boot er bovenop. Even de camping betalen, blijkt belachelijk duur, en we zijn weg. Bij de haven zijn we natuurlijk toch weer uren te vroeg. We eten een hapje in een visrestaurantje met uitzicht op de boot. Die ligt er trouwens al en de eerste auto’s staan zelfs al in de rij. Geen enkele 4×4 er bij. Dan nemen we stelling in op een hoog boven de haven gelegen parkeerplaats, waar we het inschepen afwachten. Het is een komen en gaan van reizigers, want je kunt je auto er mooi fotograferen met op de achtergrond de veerboot.  Een uurtje later begint het inschepen en gaan we ook in de rij staan. Alles verloopt vlot. Ans loopt aan boord met alle bagage op haar rug en ik rijd de JEEP het ruim in. Verschil moet er zijn. In de boot worden we prima verwezen, dus de hut is tussen alle gangen en kamertjes snel gevonden. Lekker luxe, samen in een vierpersoons hut met raam,  TV en redelijke badkamer met eigen gerief.

Om 14.00 uur vertrekken we richting Bergen Noorwegen. Meteen buiten de haven begint de boot lekker te schommelen. We zitten met uitzicht op zee aan dek, aan de luwe kant. Aan de andere kant maken we een fotootje in de wind. Die loeit over het dek. Ter voorbereiding op slecht weer en golven zijn er al wat pilletjes van Primatour naar binnen gerold, waardoor we in een extra vreugdevolle stemming zijn. We eten alweer, nu in het buffetrestaurant voor 23 euro per persoon. Flesje wijn van 18 euri er bij en volledig afgeladen betrekken we de hut. Moe. Slapen.