Winterbanden voor fietsen

Winterbanden voor fietsen

Ik kreeg dit bericht over winterbanden voor fietsen van Gazelle. Had ik eigenlijk nooit bij stilgestaan. En omdat een fiets nou eenmaal ook een recreatievoertuig is, geef ik het maar even door.

De winter is in aantocht en dat betekent dat mensen massaal naar de autodealer gaan voor een bandenwissel. Speciale winterbanden verbeteren het rijgedrag bij gladheid en kou. Sinds enige tijd zijn er ook winterbanden voor fietsen verkrijgbaar. Gazelle adviseert fietsers om naar de fietshandel te gaan en daar voor winterbanden te kiezen. Deze vergroten het comfort en de veiligheid bij sneeuw en ijs.

De kwaliteit van de winterbanden voor fietsen is altijd belangrijk, zowel in winter- als zomertijd. Een goede band bepaalt mede het rijplezier. Belangrijke aspecten om op te letten zijn onder andere de antileklaag, slijtvastheid, grip en rolweerstand. Bij ieder type fietser past een ander product. Goede voorlichting in één van de meer dan 1.100 Gazelle-dealers in Nederland is belangrijk. Tweewielerspecialisten helpen mensen met alle plezier verder bij het maken van de juiste bandenkeuze.

Winterbanden voor fietsenFietsers die in de winter willen doortrappen hebben baat bij een speciale winterband. Deze is op een aantal punten anders dan een traditionele band. Vaak heeft de winterband kleinere profielstukken (zogeheten lamellen) die meebewegen als de fiets over een sneeuwlaag rolt. Zo kan sneeuw niet ophopen. De samenstelling van het rubber is wat zachter, waardoor de band flexibeler is en bij koude of natte ondergronden meer grip biedt en een kortere remweg heeft. De populariteit voor winterbanden onder Nederlandse fietsers neemt steeds meer toe.

continental winterbanden voor fietsen

Winterbanden van kwaliteit

Onder andere Continental heeft winterbanden in het assortiment. Zo is er de Top Contact Winter II Premium die zekerheid biedt in winters met natte, gladde en koude ondergronden. De speciale samenstelling van het rubber is afkomstig uit de winterband van de auto. Hij is er voor e-bikes, stadsfietsen, trekking bikes en ATB’s. Onder natte omstandigheden neemt de grip met 30 tot 50 procent toe. Voor deze band ontving Continental goud in de Op Pad Outdoor Award van de ANWB. Continental heeft tevens de Grand Prix 4-Season, waardoor de fietser onder alle omstandigheden kan rekenen op grip en lekbescherming.