IJsland Dag 23 Raufarhofn – Asbyrgi (±125 km)

Vandaag een klein stukje rijden naar de camping Hljodakletter aan de rivier – eigenlijk meer aan de kloof – van Jokulsa a Fjollum. 

Om er te komen moet je Asbyrgi, en de camping daar, eerst voorbij, dan het weggetje F862 in. We hebben die camping vorige keer bezocht en hij ligt prachtig. Maar als we er komen staat er een camper op de parkeerplaats en de hele camping staat onder water door smeltwater. Je ziet het niet, maar op de velden loop je door het water. De beheerders zijn er, maar kunnen nog niemand toelaten. Het is immers een natuurgebied en de bodem herstelt te langzaam van schade. Wachten tot het droog en hard is, dat lukt vandaag niet. Mogelijk over een week geven ze aan. 

We gaan na een wandelingetje dus maar terug naar de camping van Asbyrgi en zoeken een prachtige plek, alleen tussen de struiken, vlak naast de enorme basaltmuur die dit gebied overheerst. Wat een plek en wat een echo. We besluiten twee nachten te blijven. Even lekker tot rust komen. De wegen naar de watervallen van Dettifoss zijn vanaf deze kant nog afgesloten, dus we kunnen weinig kanten op. 

Gelukkig schijnt de zon, we zitten achter de muur uit de wind en vermaken ons buiten prima. Wandelen, een boek, uitrusten.