IJsland Dag 22 Vopnafjordur – Raufarhofn (±190 km)

Ondanks de stevige bries hebben we weer heerlijk geslapen op het bed in de tenttrailer. Als we inpakken vinden we een briefje aan de dissel. Geen idee wie dat heeft aangebracht, maar vermoedelijk iemand die mij gezien heeft; ha ha. De 85 jaar oude Franse buurvrouw? 

We rijden nog een rondje dorp, doen wat inkopen voor de dag en zijn weer op pad voor een mooie kustroute. We gaan naar het schiereiland Langanus. De vorige keer hebben we het hobbelen over het spoor van stenen opgegeven. De rit is prachtig, maar ook deze keer geven we het voortijdig op. ’t Is echt een enorm eind rijden, een dagtocht, over een steeds slechter onderhouden pad. Hoogtepunten zijn de uitzichtpunten langs de kliffen, het vele drijfhout en het vliegtuig dat er naast een boerderij ligt.

Maar de uitzichtpunten zijn prachtig, we genieten, van het alweer bijzondere landschap, dit keer ondoordringbaar vol brokken scherpe gesteente. We picknicken bij een redelijke temperatuur in de zon, maken een filmpje op het stoffige pad en natuurlijk heel veel foto’s.
We rijden op behoorlijk zachte banden, dus als we weer op de gravelweg zijn om richting Raufarhofn te rijden, pomp ik eerst de banden maar weer eens op. 

In Raufarhofn waren we ook al eerder, maar we rijden er nu heen om wat persfoto’s voor 3DOG camping te maken. Part of the deal toen we de vouwwagen kochten. De foto’s die we hier maken zie je regelmatig op de website van het merk voor stoere kampeerders terug. 

De camping in het dorp is klein en heeft een beperkt aantal plaatsen. Verblijf is gratis, net als stroom en het sanitair. Dat het kan spoken blijkt uit de bijna geheel ronde kom achter een dijk, waardoor de camping beschermd wordt. We staan alleen, een campertje dat later aankomt gaat eeneind verderop staan, omdat auto’s niet op het gras mogen. Zware auto’s zullen we maar zeggen….