IJsland Dag 25 Asbyrgi – Reykjalid (±250 km)

Het stukje kust bij Tjornes hebben we nog niet eerder gereden. Fans als we zijn, van kustwegen, rijden we een enorm stuk om, om weer aan het meer Myvatn terecht te komen. De banden aflaten voor het wasbordweggetje langs de kust en we filmen de stofwolken die groter en groter worden. Met de ventilatie de hele weg op vol weten we het meeste stof uit het interieur te houden. De ramen zijn dicht, het is lekker warm binnen.

Husavik is een tussenstopje waard. Er ligt net een cruiseschip voor de haven en de toeristen stromen vanaf die kant binnen. Via de 842 en 844 rijden we daarna ver het binnenland in. De banden nog zachter om wat meer comfort te hebben. 

We gaan op zoek naar de waterval Aldeyarfoss. Een mooie route, waarbij je een enorme hangbrug passeert. Als we uiteindelijk niet verder kunnen rijden, berekenen we op de kaart dat wandelen ons te ver is. Terug en op naar de waterval Gopafoss bij Fosholl. Een prachtig complexe waterval met heel veel bijzondere stromingen. De camping daar is nog dicht, dus op naar Myvatn en de camping bij Reykjalid. 

Deze camping heeft een groot aantal niveauverschillen waarop je met prachtig uitzicht op het meer en de omgeving kunt staan. Helemaal bovenaan sta je precies aan het eind van een start/landingsbaan voor een vliegveld voor kleine vliegtuigen. Een rondvlucht kun je vanaf die plek ook maken.