Dag 7 Hajduszoboslo Hongarije (0 km)

‘s Nachts barst een enorm onweer los en valt de regen met bakken uit de hemel. De al een week natte tent slaat behoorlijk door waardoor het mega vochtig wordt. En na een hele nacht plensregens gaat het ook nog de hele dag tekeer. De tent lekt aan alle kanten, want na zes dagen regen en nat inpakken zit er geen vezel in het zware natte katoen meer op z’n plaats. Overal loopt water langs het doek. We vegen het zoveel mogelijk op, wakker liggen we er niet echt van. Een keer drogen en alles schuift weer dicht en zit weer op z’n plaats. Dit hebben we eerder meegemaakt, na een keer bevroren inpakken. We zitten dus in de tent en wachten rustig af. 

Dat gaat zo … Slaapzakje weg, want er ontstaat een natte plek op. Ineens druppel op je hoofd, dus ergens anders zitten. Plastic tasje van de KCK over de tas kleding. Dweilen, buiten uitknijpen, wegleggen. Even anders gaan zitten. Zo brengen we de dag door. De buurman komt nog vragen of we OK zijn. Caravanners denken altijd dat je in een tent zielig bent. Het is een aardige vent, met een enorme caravan en dito voortent vol vlaggen van Bayern. Gelukkig begint hij niet over voetbal en Van Gaal. We vragen nog even naar het water, dat een vettige laag op de huid achter laat. Er komt bijzonder water uit de warme kranen op de camping, het zelfde water als in het termaalbad zit. Dat is goed voor je huid, zegt hij. Wij associëren het meer met benzine door het drinkwater, maar goed. Daar moet je dus geen koffie van zetten, want de vettigheid verstopt de boel. En koken moet je ook niet in het warme water. We gebruiken vanaf nu dus koud water en dat gaat goed. Lekkere koffie weer.

Douchen blijkt in de oude accommodatie heerlijk te kunnen, dat doe ik vandaag twee keer. En het is inderdaad lekker voor het huidje. Blog bijwerken, maar er is geen internetverbinding. Als het ‘s middags heel even droog wordt, blijkt deze camping ook ‘echt he-le-maal niks’ te zijn. Een enorme camping vol bejaarde gasten, de flutwinkel heeft niets, pizza-verkoop alleen op zaterdag en zondag, en oude, totaal versleten, toilethokken. Toegegeven, de kranen en douches werken beter dan we ooit meemaakten. Gaat het daar niet om?

Gebakken aardappels met Poolse rookworst en een ui gegeten. Heerlijk en voor het eerst weer buiten. Direct na de afwas regent het weer. Gauw de natte spullen weer naar binnen. Drup, drup, drup….. Ik verdrink m’n verdriet in de wodka. Beter dan water. Oeps, geen enkele foto gemaakt….., vandaag.