bosmaaier benzinemotor

Bosmaaier Benzinemotor

Waar is ‘de man met de zeis’?

Bladblazer

‘Een Vandaag’ schonk de bladblazer en de anti-website bladblazer.nl onlangs een paar minuten zendtijd. Een miljoen bladblazers hebben we, naar zeggen, samen in gebruik. Vooral tweetakt benzine-uitvoeringen, de ultieme bladbulderaar. Dat we in de herfst binnen zitten beperkt de overlast gelukkig nog flink.

Bosmaaier benzinemotor

Nee…, dan de bosmaaier benzinemotor, de veel luidere grote broer van de bladblazer. Die is vooral ’s zomers in gebruik. Diverse keren pakte ik in het voorjaar al m’n tent op, en verliet de camping om zo’n herrie ding. Wat dat is…, zo’n bosmaaier? Een krijsende tweetaktmotor aan een lange stang drijft een draadje aan dat maait. Als de bosmaaier terreur begint, dan duurt de overlast meestal dagen, want het ding is zeker niet snel. Hij is bedoelt voor

grasmaaiers

Zo kan het ‘natuurlijk’ ook. Foto van www.campingspijkerboor.nl

overgebleven randjes rond paaltjes, bomen en onder struiken. Hij maait per vierkanten centimeter nauwkeurig, en dat kost tijd. De camping wordt regelmatig gehuld in de herrie, benzinedamp en uitlaatgassen. Stof en tot kleverige pudding geslagen plantenresten hechten zich aan al je kostbare uitrusting, terwijl jouw kiezelstenen de kampeerders op het andere veld om de oren vliegen, met alle risico’s voor steenslaggevoelige onderkomens. Ik breek daarom een lans voor de anti-website bosmaaier.nl. En voor terugkeer van de man met de zeis, en de hark en de bezem. Te duur? Laat die grasrandjes dan maar lekker staan tot we allemaal weer thuis zijn.