Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2015 genieten

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2015 ondersteunt SERV-Media Nieuwkoop Automotive uit Den Bosch, een groot zelfstandig autobedrijf, dat sinds 1 juni 2015 importeur en enige dealer van het campermerk Eura Mobil is. Ik ben er niet voor de verkoop, maar Nieuwkoop vraagt me om volledige algemene voorlichting over de campers, camperbouw en campertechniek te geven aan bezoekers van de stand. En over campers in het algemeen; erg vooruitstrevend van Nieuwkoop. Dat het drie – en twee dagen voor andere opdrachten – heerlijke dagen zouden worden had ik niet vooraf kunnen voorspellen. Vele tientallen bezoekers spraken over eigenlijk elk technische onderwerp met betrekking tot campers en caravans, waarbij de degelijke bouwwijze van Eura Mobil natuurlijk wel veel op de voorgrond kwam. Daar kwam men immers ook voor.

Een paar notities uit m’n aantekeningenboekje …

  • Na 10 minuten vragen beantwoorden over de bouwwijze van Eura Mobil, geeft de keurig geklede heer aan dat “de campers op Marktplaats toch echt goedkoper zijn” en “hoeveel pk heeft de 2.8 liter diesel zonder turbo, want dat kan ik hier niet vinden.”
  • “Wat is de meerprijs als er een chassis van Volkswagen onder komt?”, vraagt een mevrouw, omdat ze toch wel erg fan is van dat merk en nu een VW California heeft.
  • De inruilwaarde “ongeveer hoor” van een Eriba Touring caravan van 17 jaar oud? Een deel van de info was snel gevonden op www.caravankoopwijzer.nl
  • Om half drie meldt zich een bezoeker op de stand. Een man alleen. Een uurtje eerder ging zijn telefoon dat de boot eindelijk was verkocht. “Toch maar vast even campers kijken op de beurs.” Begonnen met uitleg over de verschillende modellen zoals alkoof, halfintegraal en integraal. Daarna bouwwijze en opties. Toen hem maar snel de beurs op gestuurd om meer te bekijken. Om 17.15 was hij terug …
  • “In Nederland is een Eura Mobil goedkoper dan in België.” zeggen de Belgen die de stand bezoeken.
  • In de Eura Mobil Profila RS 730 EB ligt de voertuig brede badkamer met toilet en douche helemaal  achterin, voorbij de eenpersoonsbedden in de slaapkamer. Een mevrouw wil die badkamer graag hoger gepositioneerd hebben, zodat de elektrische fietsen in een garage onder dat deel passen. “Deze indeling is zo mooi, een garage moet toch kunnen?” Dat de camper daardoor een meter hoger zou worden omdat de douchecel ver bovenuit steekt geeft niets. Helaas, kan Eura-Mobil haar dat nou net niet leveren.
  • Een bezoeker heeft zijn bedrijf verkocht en wil 5 campers kopen.
  • Een bezoeker komt voor een integraal tandemasser van ruim 8 meter. Als hij hoort dat daarin niet zes personen mee kunnen in de autogordels, switcht hij net zo makkelijk naar een zespersoons alkoof tandemasser. “Verkocht.”
  • “Mag ik u een vraag stellen?” Natuurlijk, daarvoor ben ik hier. “Waar is de stand van Hymer?”

Tot volgend jaar op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.