SERV-Media terugroepacties

Terugroepactie koolmonoxidemelder

J&S Webshops roept J&S Supply Koolmonoxidemelder Safe direct terug

Belangrijke Veiligheidswaarschuwing

Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Het merendeel van de koolmonoxidemelders die op de Nederlandse markt te koop zijn deugt niet. Dat bleek al tijdens onderzoek in 2015. Ze voldoen niet aan de technische eisen of er ontbreken bijvoorbeeld goede gebruiksinstructies. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De koolmonoxidemelders die ernstige technische tekortkomingen hebben mogen niet meer worden verhandeld. De NVWA ziet daarop toe.

Ondeugdelijk

De NVWA heeft in het kader van een breder Europees onderzoek 15 verschillende merken en typen koolmonoxidemelders gecontroleerd. 12 van de 15 onderzochte CO-melders bleken niet te voldoen aan administratieve eisen, zoals een goede gebruiksinstructie. De NVWA heeft 4 melders technisch onderzocht; geen van deze voldeed aan de technische eisen. Ze gingen bijvoorbeeld niet op tijd of niet op de goede manier af.

Controles

De NVWA concludeert uit deze onderzoeksresultaten dat geen van de technisch onderzochte CO-melders aan de technische vereisten voldoet. Consumenten die deze producten kopen wordt schijnzekerheid geboden. Alle producenten van ondeugdelijke melders hebben een waarschuwing gekregen; de verkoop van ondeugdelijke melders wordt gestaakt. 2 poducenten moeten een publiekswaarschuwing uitdoen om consumenten die hun product hebben gekocht te waarschuwen.

In 2015 zal de NVWA hercontroles van de onderzochte CO-melders uitvoeren. In 2016 zal opnieuw scherp worden gecontroleerd op koolmonoxidemelders.

Zorg voor een goede installatie

CO-melders moeten doen wat ze beloven, dat staat als een paal boven water. Maar een goede en veilige geiser, gaskachel of andere installatie moet het uitgangspunt zijn. Professionele installatie, regelmatig onderhoud en voldoende ventilatie in de ruimte waar de installatie zich bevindt kan veel ellende voorkomen.

Terugroepactie koolmonoxidemelder

26-07-2016

J&S Webshops heeft geconstateerd dat enkele koolstofmonoxidemelders van het merk J&S Supply met het EAN nummer: 8718781066857 een fabricagefout vertonen die in de periode tussen 16-12-2014 en 07-05-2016 zijn gekocht op koolmonoxidemelder.com (http://koolmonoxidemelder.com/ ) en tech66.nl (http://www.tech66.nl/). De melders meten de concentratie van de koolmonoxide die aanwezig is in een ruimte niet juist. Hierdoor gaat het alarm niet af wanneer dit wel zou moeten gebeuren en bestaat het gevaar van een koolmonoxidevergiftiging!

terugroepactie koolmonoxidemelder J&S Supply

Terugroepactie koolmonoxidemelder J&S Supply.

Als u eigenaar bent van een Koolmonxidemelder Safe, van J&S Supply, met het EAN nummer 8718781066857, dan roepen wij u op om deze melder direct te vervangen en naar ons te retourneren.

Aangezien de EAN code niet op het product zelf staat, dient u de foto hierboven goed te vergelijken met de melder die u heeft. Alleen zo weet u of dit model exact hetzelfde is.

Vanwege het niet functioneren halen wij nu alle melders terug middels deze terugroepactie. Uiteraard vergoeden wij alle kosten. Neemt u voor een goede afwikkeling contact op met onze klantenservice. Deze kunt u bereiken op rob@jswebshops.nl of telefonisch op 020-4684055.

J&S Webshops heeft iedereen gemaild die deze koolmonoxidemelder in het verleden heeft aangekocht.

Bericht van J&S Webshops, HJE Wenckebachweg 150c in Amsterdam.