Dethleffs Generation 465 exterieur

2019 Dethleffs Generation

2019 Dethleffs Generation

Het interieur van de Dethleffs Generation 515 LE, met achterin twee ruime eenpersoonsbedden, een tweepersoons kan ook.

Dethleffs Generation

Nieuwe Generation-serie voor jong en oud, voor singels, gezinnen of koppels

Met de Generation start Dethleffs in modeljaar 2019 een nieuw caravanconcept, dat andere Dethleffs-series niet mag beconcurreren. De vijf nieuwe indelingen moeten alleenstaanden, koppels én gezinnen, dus eigenlijk ook iedere generatie aanspreken. Eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden en stapelbedden zijn daarom allemaal minimaal twee meter lang. Dat past.

2019 Dethleffs Generation

Een fors en comfortabel keukenblok hoort er bij in een caravan voor alle generaties.

De Generation komt in een beperkt aantal indelingen, vijf in totaal slechts. Grotere hoeveelheden dezelfde caravans bouwen zorgt voor lagere productiekosten en daarmee voor voordeel voor kopers. Met een breedte van 230 cm en opbouwlengtes tussen 5,70 en 6,30 meter is er toch voldoende keuze. Technisch kunnen alle modellen tot 1.800 kg wegen.  


Aan de buitenkant sluiten Dethleffs Generation caravans aan bij het Dethleffs-uiterlijk, met standaard ondermeer gladde aluminium beplating en aluminium velgen, disselafdekking, rangeergrepen in chroom, een midi-Heki dakluik en een eventueel zonder opstapje te gebruiken verlaagde instaptrede in een 70 centimeter brede deuropening. Het met weinig houtdecor gesierde interieur is volop van sfeerverlichting voorzien. Voor de verwarming is in alle modellen een uit de campers afkomstige Truma-combi met geïntegreerde 10 liter boiler gemonteerd. Deze stookt met maar liefst 4.000 Watt caravan en water warm. 

Caravan 2019 Dethleffs Generation toiletruimte

De toiletruimte kan met een (optie) douchepakket worden uitgerust.

Het is niet alleen die uitrusting die de Dethleffs Generation-serie bijzonder maakt. Voor het interieur kozen de designers een bijzonder ontwerp van de bovenkasten, die onderaan erg smal teruglopen. De inhoud is gelijk gebleven, maar optisch is het een verademing, zo ruim als het interieur daardoor lijkt. Traditioneel houtdecor is bovenin bijna achterwege gelaten. De bovenkasten zijn glanzend uitgevoerd in een kleurverloop – Bicolor Kieselgrau – van lichtgrijs naar donker antraciet. Op de vloer ligt vinyl in modern antraciet betonmotief. Het gekozen bruine stofferingpakket past daar goed bij. 

Uitrusting Dethleffs Generation

Standaard zijn ondermeer een panorama venster, twee servicekleppen, een reservewiel of pechset, voorbereiding voor airconditioning, TV-voorbereiding, ledverlichting, buitengasaansluiting voor de bbq, een 142 liter koelkast met 15 liter vriesvak en vloerverwarming.

Dethleffs Generation 465 exterieur

Dethleffs Generation 465 exterieur